Ruta per Eslovènia

Ja fa temps vaig anar un cap de setmana sola en furgo aquí a la Cerdanya Francesa. Per setmana santa vaig anar fins a Cabo de Gata, i aquest agost, com que tots els nens treballen i ja són prou autònoms, he aprofitat per fer un viatge més llarg i més lluny.
Em va costar decidir-me. La cosa estava entre les Highlands i Eslovènia. Al final va ser Eslovènia. Estava més a prop i no ho coneixia gens ni mica. Era anar més a l’aventura.

Viatge d’anada

Per anar vaig estar 2 nits. Vaig fer més km del compte, pq la meua intenció era dormir per la platja. Vaig parar a la Camarga, en un lloc bastant idíl·lic. Vaig sopar, però feia tal calor, que em vaig agobiar i vaig decidir muntar el llit, i anar a dormir a Briançon. Segur que s’hi estava més fresc! Vaig acabar dormint al costat del llac de Savina lo Lac.

L’endemà tenia previst fer tot Itàlia i ja dormir a Eslovènia, entrant per Stupizza, per anar a parar a la muntanya directe. Però a última hora hi havia una tormenta brutal, d’aigua i llamps, uns llamps espectaculars, i vaig preferir dormir a Gorizia mateix.

Eslovènia

En resum, podria dir que he fet 2 voltes al Parc Nacional del Triglav, he voltat pels Alps de Kamnik i de la Savinja, i he estat a la capital: Ljubljana (Ara que ja he tornat, començo a saber-ho escriure).

En línies generals es pot dir que la majoria del què he vist és com un jardí molt ben cuidat. Les cases estan al seu lloc, plenes de flors de colors, l’herba de tot arreu impecable, els llenyers envejables…

Al cap de poc de ser-hi em vaig agobiar una mica… Hi havia moltíssima gent (era principis d’agost, o sigui que comprensible) i a tot arreu feven pagar. Poc, però feven pagar! Pàrkings, gorges, cascades, wc… Total, que vaig aprendre que als llocs més massificats s’hi havia d’anar cap al migdia-tarda-vespre. Els eslovens i els europeus porten un horari molt diferent del nostre i s’ha d’aprofitar. I l’altra era anar a l’aventura. Agafar carreteretes petites i descobrir llocs no tan turístics. Suposo que si hagués portat el viatge ben planificat hagués fet molts menys kms, però no és lo meu…

Viatge de tornada

Vaig dormir a Itàlia. Vaig fer un intent de dormir a Palmanova, un poble que pintava molt guai (queda pendent), però al lloc que indicava el Park4night estava molt buit, i vaig tirar fins a Codroipo. Aquella nit també va ploure fort. L’endemà a primera hora vaig enfilar cap a la zona de Briançon. M’havien recomanat pujar a un glaciar. Molt bonic. També queda pendent tornar-hi! La segona nit a la zona la vaig passar al pàrking de l’estació d’esquí Réallon. I desprès ja cap a Sort.

18 dies i 4.419 km

Tenia previst estar-hi més dies, però la veritat és que l’atemptat de Barcelona em va descol·locar bastant. Ho vaig saber al moment. Vaig passar males nits… i tothom que trobava comentava el mateix… Tothom estava bastant afectat. Suposo que si hagués anat en companyia hagués sigut diferent.

De fet, vaig evitar al màxim mirar les informacions que anaven publicant, i tampoc tenia ganes de penjar fotos… Amb aquell follón i jo penjant fotos de llocs bucòlics i dient mira tot que bonic.

Aniré posant entrades del viatge, més que res, pq a mi em serveix de memòria (que en tinc poca) i sempre pot servir d’inspiració a algú.

Ruta per Eslovènia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.