Ja fa temps que al Telecentre expedim certificats digitals. Només cal portar el DNI i venir personalment. Introduïm les dades en una pàgina web, fem signar un paper i lliurem un llapis amb la signatura.

La utilització del certificat digital és molt sencilla. Cal seguir unes instruccions que porta el mateix llapis. La sencillesa és per windows, per Linux la cosa és complica un pèl més. Però si t’hi poses ho pots aconseguir, sobre tot quan aconsegueixes unes instruccions ben clares, i no tens problemes amb paquets que no tens, etc. Jo em vaig trobar que no tenia el g++, ni el libssl-dev.

En aquesta pàgina hi ha unes bones instruccions: http://clauer.nisu.org/linux

De moment ho he instal·lat en el firefox i al thunderbird. Ara em falta comprovar que tot funciona correctament. D’entrada la prova de signatura que tenen a la pàgina de l’IdCat em dona un error. Hi hauré de trucar a veure que em diuen. Però em temo que quan digui que treballo en Linux em despatxin ràpid. Espero equivocar-me!

Ja hi he trucat i és per flipar!!!

D’entrada et diuen que no tenen suport per Linux (era d’imaginar), però el que segueix em sembla que encara és més fort. Diuen que no funciona i que no es pot fer funcionar. I em pregunto… I perquè donen les instruccions pas a pas i et fan fer la prova i tot? No seria més sencill dir que no funciona i punto?

De veritat que hi ha coses que no les entenc.

Ara, que estic convençuda que algun linuxero de veritat, d’aquells que en saben moltíssim, l’han fet funcionar. Segur!

3 Comentaris

  1. De fet encara és més divertit, no funciona en linux, però tampoc en windows, no entenc res, dóna el mateix error, i a dues persones més que també el ténen també els dóna l’error aquest. Estan distribuïnt identitats que no funcionen en absolut?
    No entenc res, estic per quedar-me amb l’anècdota i amb el clauer de memòria, i deixar-ho córrer.

  2. La veritat es que dona alguns problemes però si que funciona.
    No se el teu clauer, però els que jo he vist porten uns programes tant per windows com per linux que permeten accedir al certificat del usb.

  3. Si nosedeg, porten aquests programes, i funcionen per fer la instal·lació. El problema en Linux, és quan vols fer-los servir. No hi ha manera. L’altre dia em van dir que és que no funcionaven directament.
    Si saps d’algú que utilitza l’IdCat des de Linux, dis-m’ho si us plau!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.