WordCamp Bcn 2023

El dia 5 i 6 de maig va tenir lloc la WordCamp Bcn 2023. Em vaig estrenar com a voluntària i com a ponent. Una molt bona experiència per les dues coses. Vaig acabar cansada, però ja es tracta d’això. Si mireu les fotos, jo crec que a la pròxima, veniu!

Què és una WordCamp?

És un acte organitzat per la comunitat relacionada amb WordPress, un gestor de continguts de codi lliure. Hi ha xerrades, ponències i tallers de diverses temàtiques i nivells, i molt menjar! Un dels objectius és crear comunitat. Cal destacar que organitzadors, voluntaris i ponents no cobren res.

Foto: Nilo Vélez, sota una llicència CC-BY-SA.

Pq he fet de voluntària i de ponent?

Doncs pq fa molts anys que treballo amb WordPress i m’hi guanyo la vida. Darrere WordPress hi ha molta gent treballant de forma voluntària per anar-lo millorant i posar-hi noves funcionalitats. Per tant, em sento obligada de contribuir també.

L’experiència com a voluntària

Molt bé, la veritat. No us enganyaré, ha sigut esgotador i no vaig poder veure cap ponència en condicions, bé, sí, la de la WordCamp Teens, però val la pena. Vaig retrobar gent del “mundillo” i en vaig conèixer de nova, vam riure bastant i vaig viure des de dins l’execució d’un esdeveniment no esportiu. Tot molt interessant. Vaig fer d’ombra, de càmera i de comodí per tot el que feia falta. Repetiria? Sí…

Nota mental i nota pel Nilo: Cal fer una foto de voluntaris!

A la UPF, Núria (organitzadora), Ana, Paco i Olga (voluntaris)
Núria, Paco, Ana i Olga a la UPF. Autor: Nilo Vélez, sota una llicència CC-BY-SA.
Concentració de voluntaris a la WordCamp Barcelona 2023
Una part dels voluntaris. Autor: Nilo Vélez, sota una llicència CC-BY-SA.

L’experiència com a ponent

En veritat va ser una carambola que fes de ponent. Va haver-hi una persona que va fallar a última hora, i la vaig substituir. Va ser un taller on havia d’explicar les primeres passes amb WordPress. L’experiència tb va ser molt bona i a sobre, ho vaig poder fer en català!!! No hi va venir molta gent, però, era algo molt previsible. Vaig permetre que em fessin preguntes entremig, i això va fer que em faltés temps per explicar tot el que tenia previst, però les ponències posteriors, ja ho complementaven. En resum, que espero que la gent ho trobés la meitat d’útil del que jo m’ho vaig passar de bé.

Al taller vaig explicar com instal·lo WordPress i les configuracions inicials que faig. Vaig mencionar Local i les empreses de hosting que faig servir normalment. Això va fer que després em recomanessin un altre allotjament que em pot ajudar molt en el meu dia a dia i un bon lloc per allotjar les webs dels meus clients. Són catalans, molt amables i molt ecofriendly: Wetopi. Ja l’estic provant. Segur que a la pròxima xerrada, curs o taller, puc mencionar-lo.

Equip taller primeres passes amb WordPress de la WorCamp BCN 2023
Taller Celi Garoe Foto: Nilo Vélez, sota una llicència CC-BY-SA.

Les ponències

Com he dit abans, in situ, no vaig poder veure cap ponència en directe en condicions, però ja m’he mirat 26 de les 28 que hi va haver (m’encanta que quedi tot penjat!!!). Les dues que em falten són les que es van fer en anglès (per això necessito molta calma).

N’hi ha unes quantes que me les vull mirar molt més en calma per poder aplicar el que expliquen al meu dia a dia. I algunes altres, que les penso passar a col·laboradors i clients meus.

Anava a posar un llistat de les ponències que m’han agradat i que em semblen més útils, però són tantes, que poso l’enllaç a totes. Dins la pàgina, si es clica al títol de la ponència, es pot veure el vídeo i també hi ha l’enllaç a la presentació.

Agraïments

A tot l’equip organitzador, especialment a la Núria Ramoneda per animar-me a participar, al Francesc Barbero per guiar i cuidar als voluntaris, a l’Ana Pascual per acceptar la proposta de fer de voluntàries i fer-me de sombra, al Luis Miguel per les mentories als ponents. I com no, a tots els voluntaris i a la gent que va assistir a la meva ponència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.