Curs informàtica per a >60 anys

Quan et demanen una web pràcticament mai tenen en compte l’accessibilitat. De fet si, preguntés, molta gent no sabria de què li parlo. Ho relacionen bàsicament amb la part més física: cadira de rodes, bastó blanc, etc… Però i a les pàgines web? Normalment els hi explico per sobre, i els dic que almenys posin els texts alternatius de les imatges. Per la meua part, a l’hora de dissenyar la pàgina ja tinc en compte altres coses.

Però i a les xarxes? Això sí, que ja és ciència-ficció. I he de confessar que poques vegades ho he fet jo! També es poden posar els textos alternatius… La gent amb visió reduïda o cega, us ho agrairà molt i a sobre, posicionareu millor. Com?

Facebook

Quan publiques una fotografia a Facebook ell mateix ja hi afegeix un text alternatiu. Per poder-lo canviar cal clicar a la imatge, als tres puntets de la part superior dreta i per últim Change Alt Text

Instagram

Una vegada heu penjat la foto, cal clicar als tres puntets de la part superior dreta, i Editar. A sobre la foto us sortirà un mini text que diu Editar texto alternativo. Cliqueu i poseu la descripció de la foto.

Twitter

Entrem al nostre usuari i ens fixem en la columna esquerra. Hem de seguir la següent ruta:

Més > Configuració i privacitat > Accessibilitat > Redacta les descripcions de les imatges
Captura de pantalla amb les opcions que cal triar. primera columna, Més, segona columna, accessibiltat i tercera columna, Redacta les descripcions de les imatges

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.