Desprès de dos anys bastant durs per causes familiars em vaig decidir a marxar una setmaneta de vacances. La idea era anar a fer un volt pels Pirineus amb la furgo. Quant menys contacte amb la civilització millor!

A última hora vaig valorar si agafar el portàtil xic o no. Va guanyar el no! Crec que em mereixia una mica de desconnexió “familiar” i total de feina. Si surten problemes, o si algun alumne em fa alguna consulta, sóc incapaç de passar-ho per alt.

La major part del temps no he tingut cobertura de veu ni de dades. Quan n’he tingut he trucat a casa per comprovar que tot estava calmat i he consultat el mail.

Un dels dies, estant a un “furgoperfecto” a uns 1400 metres d’alçada, vaig rebre un mail de feina. Una companya de feina havia estat atacada per un malware i algunes de les “meves” webs estaven afectades. Gràcies a l’ajut del meu fill petit, en menys de 12 hores les vam arreglar.

I coincidències de la vida, pq aquestes webs no tenien res a veure amb el cas anterior, vaig rebre l’avís de dos webs més amb problemes semblants. Però aquestes no les podia arreglar des del telèfon!

Una de les afectades era la pàgina web de l’Ajuntament de Sort. Un dels tècnics de l’Ajuntament, el més eficient de tots, va intentar arreglar-ho però no ho va aconseguir, tot i que va estar a punt, a punt!

En arribar a Sort va ser el primer que vaig fer. Arreglar les dues pàgines “atacades” i bloquejades per Google. La cosa va anar ràpida i de seguida es va reestablir el servei.

I ara m’assabento que ha sortit a la premsa i tot. I mira, no puc evitar que em faci una mica de ràbia! Una setmana que desconnecto i plaf! la cosa peta!

Crec que mai més marxaré sense portàtil. Tot i que no és culpa meua el que ha passat, em sento responsable d’aquesta web de l’Ajuntament, i em sap greu que hagi estat uns dies bloquejada.

I en aquests moments la web torna a estar caiguda, però això si, que no té res a veure ni amb mi ni amb el tècnic eficient de l’Ajuntament ;) En qualsevol moment tornarà a veure’s. Coses de canvis d’IP’s…

Un comentari

  1. Ai que ho conec… i no pas de 1400 metres d’altitud sinó a 1400 km de distància, acabat d’arribar a les vacances i girant cua sense descansar. No una mica, MOLTA ràbia fa!

    En el meu cas d’això fa uns 10 anys. La solució va ser passar de hostings i muntar el servidor a casa. Després d’anys d’aprenentatge i experiències ara em fio més del servidor que de mi mateix, tot i que la seguretat en informàtica no passa de ser un estat mental…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.