Per qüestions d’organització familiar en quant a la infraestructura TIC de casa, he creat un usuari nou a l’ordinador de l’Aleix. El fet és que ahir, com que no podia accedir a la targeta usb de la càmara fotogràfica des d’aquest usuari vaig fer alguns canvis.

I la vaig cagar! L’usuari principal va perdre la condició SUDO, i amb això un munt de complicacions: no podia actualitzar el sistema, no podia fer res des de consola amb el SUDO, van desapareixer opcions del menu administració del gnome, etc.

Total, que em vaig passar la tarda i part d’aquest matí investigant al respecte.

Al final he entrat com a root:

No deixar que es carregui el grub, apretar la e, triar la segona línia, afegir-li rw init=/bin/bash, apretar la e, i desprès la b (per arrancar).
Llavors surt la línia de comandos i posar-hi: usermod -g admin usuari. També he editat el fitxer sudoers, per donar-li permisos per fer servir el sudo.

També m’he trobat que no podia visualitzar de cap manera algunes opcions del menu administració del gnome, encara que les tenia activades amb el menu Alacarte. Total, que a les propietats he mirat l’ordre a que corresponien i ho he posat a la cónsola. El que he fet llavors és posar l’usuari principal al grup admin. I tot arreglat!!!

Bé, això m’ha servit per primera, passar unes hores dolentes, i segona, per entendre una miqueta millor com funciona el sistema aquest d’usuaris i grups al Linux.

Pel camí també he descobert com arreglar algo que no se’m veia bé al gThumb.

Ja puc seguir amb la feina que tinc, que no eś poca!

Un comentario

  1. Drama! :)))
    Com que a la feina també tenim diversos usuaris amb privilegis distints, de vegades també m’hi he trobat amb alguna cosa rara d’aquestes… és a dir, que amb Windows també pasen aquestes coses! :(

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *