Fa molts anys, uns 18 aproximadament, ja hi vaig anar. I ahir diumenge, dia de fer excursions i sortides a la muntanya amb la família, vam anar-hi tots.


Besan és un dels pobles que han quedat buits i que no tenen carretera ni pista per arrivar-hi. Els altres que jo conec són Àrreu (prop d’Isil), Dorve, Pernui.

Per anar Besan s’ha d’agafar un camí que surt just des de la Borda de Felip, a pocs km d’Araós direcció cap a Alins. Està a la banda solana, tot és molt sec i pedregós. El camí fa bastanta pendent. Quan arribes a dalt ja es veu Besan. Llavors només cal baixar al barranc.

L’esglèsia està bastant ben conservada, però les cases gens ni mica. A excepció d’una, on hi ha roba estesa i tot, però que dubto que hi hagi ningú, tot i que hi ha un hort cuidat i tot. Quan vegi l’Ignasi o la Judith, els fills de la Borda de Felip, els ho preguntaré.

Vam dinar a la vora del barranc, rodejats de papallones i avellaners.

Un comentari

  1. Sí noieta, sí que s’hi viu a la casa. El poble no està buit. Totes les vegades que hi he anat hi he vist una familia, que cuida l’hort que tu comentes, entre altres coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.