Està molt bé que els nens facin esport. És perfecte! Els forma en molts sentits. També està molt bé que competeixin, ja sigui a nivell individual o d’equip. Segur que en poden treure moltíssimes coses positives.

Però perquè la gent es comporta com es comporta?

Els àrbitres o els jutges fan el que saben. El més normal és que ho vulguin fer tot el millor que poden. Evidentment es poden equivocar com qualsevol persona. Si un ha fet d’àrbit alguna vegada sap el que costa.

Els nens, joves, o persones grans, és igual, han d’esforçar-se al màxim, procurar fer-ho el millor possible i respectant a tothom (contrincants, àrbitres, entrenadors, companys…).

Els pares han d’animar a tots els esportistes, siguin del seu o de l’altre equip, i han de procurar que els seus fills s’ho passin bé fent esport.

Els entrenadors han de vetllar perque els esportistes apliquin i millorin la seua tècnica, però a l’hora per aconseguir que es comportin amb la màxima esportivitat possible respecte a tot el que els envolta. Els ha d’ensenyar a perdre i a guanyar, i a poguer estar contents al final de l’activitat, independentment de quin sigui el resultat.

Això em recorda aquella campanya de l’Ajuntament de Barcelona que van promoure quan treballava al Consell Esportiu. Cal fer tanta feina en aquest camp…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.