Tal com deia en el post anterior em va tocar un curs de conducció esportiva sobre gel a Catalunya Ràdio, concretament a la secció Sobre Rodes, del Tot gira dels dissabtes a la tarda.

Feia molt temps que em voltava pel cap fer-ne un. A l’hivern, bé si són normals, no com aquest, sovint hem de conduir sobre neu o gel. I alguna vegada he patinat, i no és massa agradable! Així que quan ho vaig sentir, de patac vaig enviar el mail que demanàven.

Al cap d’uns dies vaig rebre un correu, dient-me que com havia fallat una noia m’havia tocat a mi.

Diumenge passat, dia 11, hi vaig anar. D’entrada em feia por tenir d’atravessar Andorra a l’hora dels esquiadors, però res, menys trànsit que un dia qualsevol. Al port d’Envalira hi havia neu, però el terrano va pujar la mar de bé.

El curs va començar bastant puntual. Erem uns quants, crec que menys dels que s’esperaven: 2 que ens havia tocat el curs, 2 de Catalunya Ràdio, 1 francès, 1 d’un diari de Girona, i 1 de Reus. De noies només erem 2.

Primer de tot ens van fer un test inicial, per mirar com conduiem: posició al seient, peus, mans, vista, etc. Desprès vam començar a fer exercicis. Pobres cotxes, cons i colxonetes!!!!
Va ser molt divertit i interessant. Però jo, particularment, necessito moltes més hores de pràctica per interioritzar això dels contravolants. Quan em miro al mirall ja em perdo, quan baixava barques mai sabia que faria l’embarcació… ara imagineu-vos el cotxe sobre la neu!!!
Mai havia fet trombos, però diumenge els vaig recuperar tots i més!!!

Durant la major part del dia vam compartir cotxe amb algun altre company. Jo quasi sempre vaig anar amb el Jaume, un noi de Reus.

La seva dona no feia el curs, però va venir al cotxe tot el dia. S’ho va passar bomba, però em feia pensar en els “sufridores” del 1, 2, 3. Era a l’1,2,3, que tancàven una parella en una cabina i els deien les respostes, i no podien parlar amb els concursants? No sé, potser em falla la memòria… El cas, és que la pobra es va xupar totes les meues patositats, que no van ser poques, i algunes del seu home, que van ser moltes menys…

Durant tot el dia, la Mercè de Catalunya Radio, ens anava preguntant, a mi i a l’altres guanyador, les nostres impressions, i ho grabava. Dissabte que ve, a les 16.30 ho passaran.

Al final del dia, quasi bé les 19:00 hores, vam fer una volta exàmen, i tot seguit ens van donar l’informe final i el diploma de rigor.

Vaig arribar tard a casa, molt cansada però va valer la pena. Merci a Catalunya Radio, i gràcies per la paciència als monitors de FAST.

En els videos no es veuen massa les patositats, menys mal!!!

Voltes del Jaume:

Des d’un altre punt de vista:

Olga en plena acció, concentrada, i sense trombos!!

Més…

I aquí si, trombo…

Conclusions:

  • Condueixo amb les mans massa juntes
  • Condueixo fent recorreguts curts de volant
  • No acabo de frenar massa bé (brusc, irregular, manca de tacte)
  • Miro massa a prop mentre condueixo
  • No acabo de fer bé les trajectories
  • Els subviratges fatal… (direcció, gas, fre…)
  • Els sobreviratges una mica millor, però falta molt…

De totes formes he tret un 8 de valoració global… Si heu de pujar amb mi al cotxe, penseu-vos-ho abans!!!! :)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.