Al 2010 vaig estar a la WordCamp Spain que es va fer a l’Espai Jove Fontana i aquest any, 6 anys més tard, he tingut la oportunitat de tornar a assistir a un WordCamp.

El primer matí me’l vaig perdre pq estic donant un curs de WordPress precisament, però des de la intervenció de la Núria Ramoneda, fins a mitja tarda del Contributor day vaig intentar no perdre’m cap detall.

En total 13 ponències de 30 minuts cada una, 1 esmorzar i 2 dinars a peu dret, contactes i xerrades pels passadissos, recollida d’informació i “detallets” dels sponsors, retrobaments amb anitgues coneixences i una llista interminables de coses per fer i aprendre.

Les intervencions que m’han cridat més l’atenció aquesta vegada han estat:

 • Facilitemos el trabajo a los usuarios olvidados: backend usable y manual de instrucciones de Núria Ramoneda
  M’interessava, primer per donar suport a la Núria, que la conec des de que vaig començar en això d’Internet, i que és qui em va introduïr en el món del WordPress, i segon, pq és un tema molt interessant el que tocava.
 • Cómo he empezado a trabajar en el soporte de un popular plugin WordPress, siendo una novata total, d’Alice Orru
  M’hi vaig sentir molt identificada. De tant en tant tinc crisis “professionals”. Hi ha moments que pares i veus que tot avança molt ràpid i tu no dones l’abast. Et planteges si ets un bon professional, si estàs a l’alçada, si viure lluny de les grans ciutats fa que et quedis més aïllat del compte, si… Tranquilitza, veure que pràcticament tothom té aquestes crisis i que, amb l’ajuda dels companys, te’n surts… Una ponència que reforçava la idea de comunitat i de l’important que és ajudar-nos i apoiar-nos entre tots els que ens dediquem a aquestes coses.
 • Cómo impartir formación sobre WordPress – Forjando la nueva generación de profesionales WordPress, de Fernando Tellado
  Donar classes m’agrada molt, ja sigui en línia o presencialment. Comparteixes coneixement, experiències i sempre aprens coses noves. Un munt de coses per mirar, estudiar, posar a la pràctica…
 • Membership sites, de Joan Boluda
  No fa massa temps vaig descobrir el Joan Boluda, gràcies a un company del coworking. Quan puc m’escolto els seus podcasts i em miro els seus cursos i el que va fent. Veure’l en carn i ossos i en acció ha sigut interessant. Quina energia!!! Com ho deu fer tot plegat? És una d’aquelles persones que fan que 30 minuts sembla que durin 10 :D

Altres ponències també feien pinta de molt interessants, però a 2 sales a l’hora no podia estar. Hauré d’esperar que Mosaic les pengi a la xarxa per veure-les.

M’he quedat amb ganes d’aprendre més, investigar, assistir als meetups de WordPress, a més Wordcamps, etc.

Fins i tot em van donar alguna idea per poder materialitzar alló que tinc a l’agenda, de voltar amb la furgo durant un llarg temps…

BCNWordCamp 2016, Foto: @ecicerone
Contributor day, BCNWordCamp 2016, Foto: @ecicerone

Galeria de fotos del BCNWordCamp 2016 d’@ecicerone