Últimament se sent parlar de núvols sovint, i no en referència als núvols dels cels, tan fotogràfics algunes vegades…

En sentit tecnològic el núvol és la utilització de la tecnologia però que en comptes d’estar al nostre ordinador, telèfon o tableta, està a Internet.

En el núvol poden guardar els nostres documents de text, les nostres fotos, utilitzar els programes més habituals i fer servir molts altres recursos. O sigui que per treballar necessitem un aparell connectat a Internet i poca cosa més.

Treballar en el núvol té les seves avantatges i inconvenients, com tot. Cada ú ha de valorar si li cal o no.

Algunes aplicacions que podem fer servir:

  • Dropbox: eina que pot sincronitzar carpetes dels nostres aparells amb les del núvol. També podem compartir carpetes i fitxers amb altres persones. Exemple d’ús: Les fotos que fem amb el mòbil, poden emmagatzamar-se directament al dropbox…
  • Google Drive: és una eina de Google que permet guardar tota mena d’arxius i documents i també poden ser compartits. Disposa també del Google Docs, per poder crear documents de text, fulls de càlcul, etc.

Imatge agafada de: http://queescloudcomputing.com/wp-content/uploads/2014/01/cloud-computing-gratis.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.