Conclusions

Com a conclusió i analitzant el conjunt d'indicadors estem en condicions d'afirmar que el projecte ha estat un gran èxit per totes les parts implicades.

Al principi no va costar gens motivar als padrins. Cal pensar que la seva vida és molt rutinària i que qualsevol activitat que la trenqui una mica és molt benvinguda. A més al principi com que ells feien bàsicament d'espectadors els era molt còmode.

En el moment de dir-los que havien de canviar el seu rol en el projecte van canviar una mica els ànims. Es va fer palès que molts d'ells creien que la tecnologia era inaccessible per ells, que mai a la vida podrien entendre ni utilitzar.

Però va ser deixar-los les càmeres digitals i la seva actitud va canviar rotundament. Això de fer fotos i veure-les a l'instant per la petita pantalla va ser molt divertit. Ningú deia que no en volia fer, al contrari. Al principi va costar una mica, la coordinació óculo-manual, l'enquadrament, comprensió de la lentitud de les càmeres digitals, etc. Però poc a poc, i desprès de disparar diverses vegades van millorar moltíssim i se'ls veia disfrutar com poques vegades.

El mateix va passar a l'hora de fer servir directament l'ordinador. La dificultat per aprendre a fer anar el ratolí és el que més ha costat, però tot i així la seva motivació ha anat creixent.

Com que hi ha voluntat de seguir fent activitats d'aquest tipus serà important comprar almenys un trackball gegant per posar-lo a l'ordinador de la residència, i negociar amb el Consell Comarcal que prestin els ordinadors de l'aula mòbil una vegada al mes. També caldria animar al dinamitzador del Telecentre perquè parlés amb la gent gran que va al Telecentre cada setmana per a què aquest dia vagin a ajudar als padrins de la residència.

Aquest projecte podria tenir molts tipus de continuïtat: jocs, processador de textos, exercicis de memòria, de relació, recull de dites i vocabulari pallarès, recull d'informació dels pobles dels residents.... Hi ha moltes possibilitats. Caldrà doncs treballar-hi per a que pugui ser una realitat.

http://ticpadrins.blogspot.com | Documentació projecte (pdf, 3.8 Mb)

Master de dinamització de la societat de la informació i el coneixement
Olga Cuevas i Melis | 2009

Creative Commons License
Pàgina web i projecte d'Olga Cuevas i Melis
Està subjecta a una llicència de
Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons
Creat a partir d'una obra disponible a www.pirineuweb.com/master/pf