Banner Cicle Dona TIC a la Seu d'urgell 2023

Avui, estic encantada de compartir amb vosaltres notícies emocionants. Com a una de les participants de la propera taula rodona, tinc l’oportunitat de formar part del Cicle DonaTIC. Una iniciativa excepcional que busca destacar el talent femení dins de l’ecosistema digital de Catalunya. La meva passió per les tecnologies de la informació i la comunicació, la meva ubicació en un entorn rural i la meva especialització en atendre clients petits han estat els meus passos cap a aquest emocionant projecte.

Com és que hi vaig?

La meva col·laboració i amistat amb l’Ester Collado, la meva antiga companya de feina en època de Telecentre, m’ho va plantejar. De fet, és una de les raons pel meu entusiasme. Hem compartit moltes experiències en el món de la tecnologia i ara ens reunim novament per a aquest noble propòsit.

El Cicle DonaTIC

El Cicle DonaTIC és una iniciativa promoguda per la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, en col·laboració amb l’Oficina Accelera Pime per a entorns rurals de Secartys Sinergia. Aquest cicle, titulat “El talent femení en l’ecosistema digital de Catalunya: vivències i oportunitats”, consta d’una sèrie d’actes que se celebraran a diferents punts del territori català. L’objectiu principal és fomentar la participació activa de les dones en la tecnologia, en línia amb el Pla DonaTIC de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, les dones només representen el 26% de les persones que treballen en el sector de les TIC, segons les dades més recents del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2023. Aquesta xifra necessita canviar, i el Cicle DonaTIC és un pas crucial en aquest sentit. Les dones referents en els àmbits tecnològics, científics i empresarials tindrem l’oportunitat de compartir les nostres experiències inspiradores, augmentant la visibilitat i la connexió del talent femení a Catalunya.

A més, aquest cicle té com a objectiu fomentar les vocacions tecnològiques entre les generacions més joves. Les jornades estan destinades principalment a empreses del territori, dones professionals en l’àmbit de les TIC i joves interessades en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques).

La primera sessió a l’Alt Pirineu i Aran

La primera sessió del Cicle DonaTIC tindrà lloc el pròxim 19 de setembre a l’Alt Pirineu i Aran, concretament a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, de 18 a 20 hores. Les inscripcions ja estan obertes, ja pots registrar-te. En aquesta pàgina hi trobaràs tota la informació sobre la sessió.

La resta de sessions

Aquesta primera sessió serà seguida per altres esdeveniments a diferents regions de Catalunya, com el Garraf, el Maresme, l’Anoia, Girona, Ponent i Osona. Ben aviat, es publicarà informació sobre les altres jornades que tindran lloc a Tarragona, Terres de l’Ebre i Bages.

Estic contenta per aquest cicle de trobades que busca impulsar el talent femení i fomentar la igualtat de gènere en el món de la tecnologia. Tinc ganes de conèixer les altres participants, i a vosaltres, espero veure-us a la primera sessió i que ens acompanyeu en aquest viatge cap a un futur més igualitari i tecnològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació protecció de dades d'Olga Cuevas i Melis
Finalitats: Respondre a les seves sol·licituds i remetre-li informació comercial dels nostres productes i serveis, fins i tot per mitjans electrònics. Legitimació: Consentiment de l'interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Drets: Pot retirar el seu consentiment a qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a olga@pirineuweb.com. Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l'enllaç d'Avisos Legals.