Abans d’ahir al Consell Escolar va sortir el tema del pla del govern per millorar la comprensió lectora. A casa en vaig buscar informació i vaig llegir el titular: Els nens han de llegir 25 llibres l’any.

El primer que vaig pensar és, sort que no estic a l’escola. El segon, sort que el meu fill mitjà acaba aquest any! A casa en som uns quants de disl·lèxics. Ens costa molt llegir llibres.

En el meu cas per a que un llibre em sedueixi ha de ser primet, tenir la lletra gran i, si pot ser, explicar històries més aviat curtes. Per mi posar-me a llegir segons què, significa quedar-me dormida al moment. Jo no em vec capaç de llegir 25 llibres l’any!

Crec que si el que es vol es millorar la comprensió lectora no cal centrar-se única i exclusivament en els llibres. Una persona, o personeta, avui en dia llegeix en molts suports (llibres, revistes, còmics, pantalles, subtítols, cartells…) I a més a més s’ha de saber llegir en diagonal! El ventall és enorme.

Això de posar 25 o 30 llibres em sona a molt, molt antiquat! Espero que els professors i professores que executin el pla siguin més “moderns”.